Kabels Wegwerken

3 uur
Moeilijkheid Moeilijkheid

Wilt u alles goed weggewerkt hebben in huis, bijvoorbeeld als het gaat om kabels? Dat kan! U kunt verschillende soorten kabels wegwerken. Bijvoorbeeld voor de tv of andere AV-apparatuur, maar ook internetkabels of gewoon elektriciteitsnoeren. Alabastine helpt u graag op weg door stap voor stap uit te leggen hoe u de kabels het beste kunt wegwerken.

Naar stappen

Stappen

Hoe aan te brengen?
1.

Voor u gaat frezen kunt u eerst met een leidingdetector controleren of er geen leidingen lopen in het gedeelte waar u uw kabels wegwerken wilt. Zo’n detector kunt u huren en kopen bij de bouwmarkt.

2.
https://www.alabastine.nl/wp-content/uploads/2014/03/Alabastine-Kabels-wegwerken-stap-1.jpg

Is de kust veilig, frees dan een sleuf van ongeveer 5 cm diep in de muur (afhankelijk van de weg te werken kabels), het plafond of de vloer waar u de kabels in wegwerken wilt. Dit kunt u doen met een frees die u huurt of koopt bij de bouwmarkt. Zorg voor goede afzuiging in verband met stofoverlast.

3.

Leg de pvc-buis in de sleuf. Hier worden de kabels doorheen getrokken. Zorg dat uw kabels lang genoeg zijn, want als u ze eenmaal weggewerkt hebt, kunt u er moeilijk bij.

4.
https://www.alabastine.nl/wp-content/uploads/2014/03/Alabastine-Kabels-Wegwerken-stap-3.jpg

Vervolgens kunt u de sleuf gaan vullen met Alabastine Allesvuller Poeder. Meng dan 2 delen poeder in 1 deel water. Vervolgens roert u het geheel goed door totdat het een gladde, klontvrije pasta is geworden. Met een schoon plamuurmes strijkt u het vulmiddel in de sleuf in de lengterichting glad.

5.
https://www.alabastine.nl/wp-content/uploads/2014/03/Alabastine-Kabels-Wegwerken-stap-5.jpg

Na 24 uur is de gevulde sleuf droog en kunt u met Alabastine Xtra Voorstrijk Vlekken over de ondergrond heen, inclusief de rest van de wand.

6.
https://www.alabastine.nl/wp-content/uploads/2014/03/Alabastine-Kabels-Wegwerken-stap-6.jpg

Vervolgens werkt u de hele wand af met Alabastine muurverf, zodat uw wand een egale kleur krijgt.