Kabels Wegwerken

Video starten
  • Moeilijkheid three stars difficultylevel
  • Niet nuttig
Printen

Stap voor stap

  • 3 uur
  • Moeilijkheidthree stars difficultylevel

Wilt u alles goed weggewerkt hebben in huis, bijvoorbeeld als het gaat om kabels? Dat kan! U kunt verschillende soorten kabels wegwerken. Bijvoorbeeld voor de tv of andere AV-apparatuur, maar ook internetkabels of gewoon elektriciteitsnoeren. Alabastine helpt u graag op weg door stap voor stap uit te leggen hoe u de kabels het beste kunt wegwerken.

Voor u gaat frezen kunt u eerst met een leidingdetector controleren of er geen leidingen lopen in het gedeelte waar u uw kabels wegwerken wilt. Zo’n detector kunt u huren en kopen bij de bouwmarkt.

1

Is de kust veilig, frees dan een sleuf van ongeveer 5 cm diep in de muur (afhankelijk van de weg te werken kabels), het plafond of de vloer waar u de kabels in wegwerken wilt. Dit kunt u doen met een frees die u huurt of koopt bij de bouwmarkt. Zorg voor goede afzuiging in verband met stofoverlast.

2

Leg de pvc-buis in de sleuf. Hier worden de kabels doorheen getrokken. Zorg dat uw kabels lang genoeg zijn, want als u ze eenmaal weggewerkt hebt, kunt u er moeilijk bij.

3

Vervolgens kunt u de sleuf gaan vullen met Alabastine Allesvuller Poeder. Meng dan 2 delen poeder in 1 deel water. Vervolgens roert u het geheel goed door totdat het een gladde, klontvrije pasta is geworden. Met een schoon plamuurmes strijkt u het vulmiddel in de sleuf in de lengterichting glad.

4

Na 24 uur is de gevulde sleuf droog en kunt u met Alabastine Xtra Voorstrijk Vlekken over de ondergrond heen, inclusief de rest van de wand.

5

Vervolgens werkt u de hele wand af met Alabastine muurverf, zodat uw wand een egale kleur krijgt.

6

Tip!

Als u een diepe sleuf maakt in een muur om kabels weg te werken, kunt u het beste Alabastine Grote Gatenvuller gebruiken als vulmiddel. Dit product is lichtgewicht, zodat het minder snel verzakt. U kunt dit product ook gebruiken als u koperen gas- of waterleidingen wilt wegwerken. In de Allesvuller-producten zit cement en daardoor zijn ze niet geschikt voor metalen leidingen.

Veelgestelde vragen

Onze excuses, er zijn geen veelgestelde vragen van dit product beschikbaar

Vragen? Bel ons op 073 - 5 999 305 (op werkdagen van 08:15 tot 16:45)
Contact Alabastine
E-mail
info@alabastine.nl
Telefoon:
073-599 93 05
Maandag/vrijdag:
op werkdagen van 08:15 tot 16:45