Vandaag besteld, morgen in huis
Veilig betalen met iDeal of creditcard
Gratis bezorging boven €25

Vragen? Bel 073 – 599 93 05 of bekijk onze FAQ

Akzo Nobel

Over Alabastine

Of je nu een doorgewinterde klusser bent of af en toe aan de slag gaat, met de voorbehandeling van Alabastine slaagt iedere doe-het-zelf-klus. Alabastine heeft een compleet assortiment en helpt je om je hout, steen, metaal, tegels & voegen voor te behandelen om zo een mooi eindresultaat te behalen!

In het Verenigd Koninkrijk bestond reeds de Alabastine Group, die in 1956 een vestiging in Nederland opende, en wel te Ammerzoden, onder de naam Alabastine Holland.

De vestiging werd diverse malen overgenomen, en wel in 1964 door Polycell Holdings, in 1968 door Reed en in 1987 door Williams Holding. In 1965 startte de bouw van de nieuwe fabriek. In 1988 werd de Europese productie van alle vulmiddelen in Ammerzoden geconcentreerd, en daarmee, naast Alabastine, ook de merken Molto en Polyfilla. Naast vulmiddelen worden er ook reinigingsmiddelen, verven en lijmen geproduceerd.

In 1998 werd de fabriek in Ammerzoden overgenomen door het Britse ICI, dat in 2008 op zijn beurt werd overgenomen door AkzoNobel. Er werken 140 mensen.