Houten trap verven

Video starten
  • Moeilijkheid two stars difficultylevel
  • Niet nuttig
Printen

Stap voor stap

  • 4 uur
  • Moeilijkheidtwo stars difficultylevel

Wilt u uw houten trap goed geverfd hebben? Daar helpt Alabastine u graag bij! Wij leggen u stap voor stap uit hoe u het beste uw houten trap verven kunt.

Voor u kunt beginnen met het verven van uw houten trap moeten eerst de verfresten of vloerbedekking van de trap af. Als er vloerbedekking op zit, zorg dan dat u deze inclusief de onderlaag verwijdert. De hardnekkige lijmresten kunt u verwijderen met Alabastine Super Vloerlijmafbijt. Ventileer de ruimte goed als u begint en breng een dikke laag afbijt aan (ongeveer 0,5 liter per m2). Vervolgens verwijdert u de vloerlijm met een plamuurmes en maakt u de trap schoon met water. Voor het beste resultaat dekt u het oppervlakte af met (huishoud)folie zodat de afbijt minder snel verdampt en extra goed werkt.

1

Als de trap droog is, kunt u oneffenheden en gaatjes wegwerken met Alabastine Supersterkvuller. Dit vulmiddel kan veel belasting aan en is dan ook zeer geschikt voor gebruik op de trap. Schuur eerst de te behandelen delen nadat u losse deeltjes heeft weggehaald. Als de ondergrond droog, stof- en vetvrij is, mengt u het vulmiddel goed en brengt u het vulmiddel aan met een plamuurmes. Nadat het droog is (dit duurt ongeveer 30 minuten), kunt u verder met uw houten trap verven.

2

Eerst schuurt u de hele trap, waarna u de trap stofvrij maakt, de randen afplakt en u kunt beginnen met het aanbrengen van de grondverf, bijvoorbeeld Flexa Grondverf Hout

3

Voor gebruik roert u de grondverf goed door. Breng de grondverf aan met een kwast of roller en laat minimaal 18 uur drogen. Hierna schuurt u het hout licht en maakt u het stofvrij, waarna u uw houten trap kunt verven in de kleur die u wilt.

4

Na twee schilderbeurten zit de verf goed op uw houten trap. Haal nadat u een laag geschilderd heeft de afplaktape eraf, zodat de verf niet onder de tape kan komen en de tape de verf niet beschadigt bij het verwijderen. Tussen de verfbeurten schuurt u de trap licht op en maakt u hem stofvrij.

5

Tip!

Schilder de traptreden van uw houten trap om en om. Zo kunt u tijdens de schilderperiode alsnog naar boven en beneden lopen. U kunt door middel van een stukje schilderstape aangeven op welke treden gelopen mag worden. Hoeft u niet boven te zijn, bijvoorbeeld omdat het huis nog niet bewoond wordt, begin dan bovenaan met schilderen en werk naar beneden.

Veelgestelde vragen

Onze excuses, er zijn geen veelgestelde vragen van dit product beschikbaar

Vragen? Bel ons op 073 - 5 999 305 (op werkdagen van 08:15 tot 16:45)
Tip!

Repareer een garagevloer met Alabastine Vloervuller.

Contact Alabastine
E-mail
info@alabastine.nl
Telefoon:
073-599 93 05
Maandag/vrijdag:
op werkdagen van 08:15 tot 16:45