Nicotinevlekken overschilderen

Video starten
  • Moeilijkheid one stars difficultylevel
  • Niet nuttig
Printen

Stap voor stap

  • 4 uur
  • Moeilijkheidone stars difficultylevel

Wilt u de nicotinevlekken op uw muur overschilderen? Alabastine helpt u graag op weg door stap voor stap uit te leggen hoe u de nicotinevlekken isoleert en overschildert. Dit stappenplan werkt overigens ook voor roet- en lekkagevlekken. Als u de juiste methode volgt, zijn er binnenkort geen nicotinevlekken meer te zien op uw muur!

 

Nicotine is een vettige stof. Voor u gaat verven is het dan ook absoluut aan te raden om de gehele muur eerst schoon te maken, bijvoorbeeld met Alabastine Verfreiniger. Hiermee reinigt en ontvet u het oude schilderwerk inclusief de nicotinevlekken. Bovendien wordt er een goed hechtende verfondergrond mee gecreëerd.

 

1

Voordat u aan de slag gaat met het reinigen, dekt u vloerbedekking en meubels goed af. Vervolgens mengt u 120 ml Verfreiniger in 5 liter lauw water. U brengt het mengsel aan met een spons, plantenspuit of borstel. Is de ondergrond zeer vuil, dan kunt u de muurreiniger onverdund aanbrengen. Even laten inwerken en daarna spoelt u na met schoon water. Laat de muur drogen en dan kunt u beginnen met het aanbrengen van de verf.

 

2

Voor het schilderen kunt u Alabastine 2in1 Muurverf Vlekken gebruiken. Dit is een speciale verf die nicotinevlekken blijvend isoleert. Daarnaast is hij ook toe te passen op roet- en lekkagevlekken. Zorg er wel voor dat u de hele muur met deze verf schildert en niet alleen het gedeelte waar de vlekken zitten. In dat geval krijgt u vaak kleurverschil. Dit voorkomt u door de gehele muur met dezelfde verf te schilderen.

 

3

Plak hoeken, plinten en zijkanten van de muur zorgvuldig af met tape. Verf nat in nat, dus wacht niet totdat de verf droog is geworden. Wij raden u dan ook af om eerst alle randen met een kwast te schilderen en daarna de rest met een roller, want dan is de rand al opgedroogd voor u de rest schildert. Dit zorgt voor dekkingverschil. Door nat in nat te schilderen voorkomt u dit.

 

4

Veelgestelde vragen

Onze excuses, er zijn geen veelgestelde vragen van dit product beschikbaar

Vragen? Bel ons op 073 - 5 999 305 (op werkdagen van 08:15 tot 16:45)

Tip!

Een fotolijst op een andere plaats hangen en het boorgaatje opvullen? Dan is de kleine tube  S.O.S. Muurvuller een uitkomst!

Contact Alabastine

E-mail
info@alabastine.nl
Telefoon:
073-599 93 05
Maandag/vrijdag:
op werkdagen van 08:15 tot 16:45