Nicotinevlekken overschilderen

Video starten
  • Moeilijkheid one stars difficultylevel
  • Niet nuttig
Printen

Stap voor stap

  • 4 uur
  • Moeilijkheidone stars difficultylevel

Wilt u de nicotinevlekken op uw muur overschilderen? Alabastine helpt u graag op weg door stap voor stap uit te leggen hoe u de nicotinevlekken isoleert en overschildert. Dit stappenplan werkt overigens ook voor roet- en lekkagevlekken. Als u de juiste methode volgt, zijn er binnenkort geen nicotinevlekken meer te zien op uw muur!

 

Nicotine is een vettige stof. Voor u gaat verven is het dan ook absoluut aan te raden om de gehele muur eerst schoon te maken, bijvoorbeeld met Alabastine Verfreiniger. Hiermee reinigt en ontvet u het oude schilderwerk inclusief de nicotinevlekken. Bovendien wordt er een goed hechtende verfondergrond mee gecreëerd.

 

1

Voordat u aan de slag gaat met het reinigen, dekt u vloerbedekking en meubels goed af. Vervolgens mengt u 120 ml Verfreiniger in 5 liter lauw water. U brengt het mengsel aan met een spons, plantenspuit of borstel. Is de ondergrond zeer vuil, dan kunt u de muurreiniger onverdund aanbrengen. Even laten inwerken en daarna spoelt u na met schoon water. Laat de muur drogen en dan kunt u beginnen met het aanbrengen van de verf.

 

2

Voor het schilderen kunt u Alabastine 2in1 Muurverf Vlekken gebruiken. Dit is een speciale verf die nicotinevlekken blijvend isoleert. Daarnaast is hij ook toe te passen op roet- en lekkagevlekken. Zorg er wel voor dat u de hele muur met deze verf schildert en niet alleen het gedeelte waar de vlekken zitten. In dat geval krijgt u vaak kleurverschil. Dit voorkomt u door de gehele muur met dezelfde verf te schilderen.

 

3

Plak hoeken, plinten en zijkanten van de muur zorgvuldig af met tape. Verf nat in nat, dus wacht niet totdat de verf droog is geworden. Wij raden u dan ook af om eerst alle randen met een kwast te schilderen en daarna de rest met een roller, want dan is de rand al opgedroogd voor u de rest schildert. Dit zorgt voor dekkingverschil. Door nat in nat te schilderen voorkomt u dit.

 

4

Veelgestelde vragen

Onze excuses, er zijn geen veelgestelde vragen van dit product beschikbaar

Vragen? Bel ons op 073 - 5 999 305 (op werkdagen van 08:15 tot 16:45)
Tip!

Reparatieplaatjes helpen je om grotere reparaties in hoeken in kozijnen en deuren makkelijk te maken. Voor het gebruik van de plaatjes eerste de folie verwijderen die op de plaatjes zit.

Contact Alabastine
E-mail
info@alabastine.nl
Telefoon:
073-599 93 05
Maandag/vrijdag:
op werkdagen van 08:15 tot 16:45