Buitenkozijn verven

Video starten
  • Moeilijkheid two stars difficultylevel
  • Niet nuttig
Printen

Stap voor stap

  • 4 uur
  • Moeilijkheidtwo stars difficultylevel

Wilt u uw buitenkozijn optimaal geverfd hebben, dan helpt Alabastine u daar graag bij! Op deze pagina leest u stap voor stap hoe u het beste uw buitenkozijn verven kunt.

Begin met het grondig verwijderen van de oude verflaag als u uw buitenkozijn verven wilt. Misschien zijn er gaatjes of oneffenheden in het kozijn. Deze kunt u wegwerken met Alabastine Houtreparatie. Is de ondergrond droog, stof- en vetvrij, dan mengt u de twee componenten van het vulmiddel goed en brengt u het aan op het kozijn met een plamuurmes. Na ongeveer 6 uur is het droog en kunt u uw buitenkozijn verven.

 

1

Eerst schuurt u het buitenkozijn en maakt u het stofvrij. Daarna plakt u de randen af met tape en brengt u de grondverf aan, Het soort hout waarvan het buitenkozijn is gemaakt bepaalt welke grondverf u het beste kunt gebruiken. Bijvoorbeeld Flexa Expert Grondlak Buiten

2

De grondverf roert u goed door en u brengt hem aan met een kwast of roller. Uw buitenkozijn moet daarna minimaal 18 uur drogen. Schuur daarna het hout licht en verf uw buitenkozijn in de kleur die u wenst.

3

Na twee schilderbeurten zit de verf goed op uw buitenkozijn. Na het verven van elke laag haalt u de afplaktape rond het kozijn eraf. Daardoor kan de verf niet onder de tape komen en bovendien kan de tape de verf niet beschadigen bij het verwijderen. Tussen de verfbeurten in schuurt u het buitenkozijn licht op en zorgt u dat het stofvrij is.

4

Veelgestelde vragen

Onze excuses, er zijn geen veelgestelde vragen van dit product beschikbaar

Vragen? Bel ons op 073 - 5 999 305 (op werkdagen van 08:15 tot 16:45)
Tip!

Om te voorkomen dat er losse haartjes in de laklaag komen, de verfroller voor gebruik omwikkelen met schilderstapen. Na het verwijderen van de tape de roller naspoelen met water en laten drogen voor gebruik.

Contact Alabastine
E-mail
info@alabastine.nl
Telefoon:
073-599 93 05
Maandag/vrijdag:
op werkdagen van 08:15 tot 16:45