Buitenkozijn repareren

4 uur
Moeilijkheid Moeilijkheid

Wilt u uw buitenkozijn repareren? Alabastine helpt u graag op weg door stap voor stap uit te leggen hoe u het beste uw buitenkozijn herstelt.

Naar stappen

Stappen

Hoe aan te brengen?
1.
https://www.alabastine.nl/wp-content/uploads/2014/03/Alabastine-Buitenkozijn-repareren-stap-1.jpg

Als de verf er los op ligt, heeft u houtrot in uw kozijn. In dat geval zitten er kleine scheurtjes in de verf, waardoor vocht in het hout terecht is gekomen. Zo is er houtrot ontstaan in uw kozijn.

Repareren begint met kijken waar er verkleuring in het hout zit. Hoe donkerder de plek, hoe meer het hout door rot is aangetast. Verwijder rondom het verrotte hout nog 2 cm extra als u uw buitenkozijn optimaal wilt repareren.

3.

Het gat in uw buitenkozijn repareert u eenvoudig met Alabastine Houtrotvuller. Heeft u eerst Impregneer aangebracht, dan wacht u 6 uur tot dit droog is. Als de ondergrond stof- en vetvrij is, begint u aan het vullen van de gaten, scheuren of afgebroken hoeken.

4.
https://www.alabastine.nl/wp-content/uploads/2014/03/Alabastine-Buitenkozijn-repararen-stap-4.jpg

Voor gebruik mengt u de twee componenten Houtrotvuller goed en daarna brengt u met een plamuurmes het reparatiemiddel aan. Na 6 uur is het droog.

5.
https://www.alabastine.nl/wp-content/uploads/2014/03/Alabastine-Buitenkozijn-repararen-stap-5.jpg

Schuur nu het hout en maak het stofvrij zodat de grondverf aangebracht kan worden (bijvoorbeeld Flexa Grondverf voor buiten) en daarna de kleur verf die u wenst. Zie hiervoor het stappenplan buitenkozijn verven

6.