werkt perfect

Heb op de buitenmuur oude verfresten zitten van een afdak wat nu verwijderd is maar wat niet heel netjes geschilderd was in het verleden.

Had al met thinner geprobeerd maar dit deed niks. Ook flink schuren hielp niet behalve dat je de steen beschadigde.

Toch maar eens pot (500 ml) Alabastine aangeschaft, ondanks de wisselende reviews. Verf zit er waarschijnlijk al tientallen jaren op en steen is redelijk poreus.

Flinke laag op 2 stenen gesmeerd (om eerst even te testen of het de steen niet aan zou tasten). Laten zitten en zag al snel dat verf los begon te komen. Nadat ik tijdje had laten zitten droogde het wit op. Dit gaat redelijk lastig van de steen af en verf zat er nog behoorlijk op.

Toen heb ik wederom (andere stenen omdat deze nat waren van het schrobben) dikke laag op 2 stenen gesmeerd en afgedekt met plastiek, dit paar uur laten zitten. De Alabastine droogt nu niet in en hierdoor veel makkelijker te verdwijden. Tot mijn grote verbazing was de verf helemaal verdwenen!!

Heb er licht met een schrobber overheen geveegd om de alabastine los te krijgen en daarna afgespoeld met water. Is geen verfrestje meer te bekennen.

Voor mijn situatie dus een topproduct!

Tip!

Om een mooi effect te krijgen van Muurdécor Beton is het belangrijk dat de gipsplaten strak tegen de muur zijn geplaatst. De gipsplaatnaden moeten goed gevuld worden zodat de naden na droging mooi glad geschuurd kunnen worden. Daarna de gipsplaten goed stofvrij maken en voorstrijken met bijvoorbeeld Alabastine Sneldrogende Voorstrijk.

Contact Alabastine
E-mail
info@alabastine.nl
Telefoon:
073-599 93 05
Maandag/vrijdag:
op werkdagen van 08:15 tot 16:45