Positief/Negatief

Mijn ervaring is het volgende:
– Kast waar oude laat terpetinebasis verf op zat ingesmeerd en 6 uur gewacht. Hier werkte alabastine als een waar wondermiddel. Kon het er zelfs met een harde werkborstel afborstelen. Droge snippers kwamen eraf die nergens plakten. Dus op oude terpetinebasis verf werkt het naar mijn mening heel goed.

– Daarna een bed waar een laag acrylverf opzat van ongeveer 1 jaar oud, en als onderste laag direct op het hout een laag kunstschilders acrylverf van eveneens een jaar oud. Hier was mijn ervaring echter heel anders. Dikke laag gesmeerd. Hele nacht laten zitten volgende ochtend krab je er wel vanaf maar toch wat ongelijk. Vooral de onderste kunstschildersverf is er niet af. Afkrabben gaat stroef en laat een ongelijk oppervlak met plaatsen waar de verf nog hecht. Ook is de laag Alabastine op de acrylverf niet zo hard en droog als op de terpetinebasis verf. Maar volgens mij staat dat ook op de verpakking (er staat namelijk “waterdragende verf geen droge laag, wel effectief”). Alleen kan het effectief van deze lijn gehaald worden. Lijkt meer op het resultaat van de verfafbijt die we vroeger gebruikten.

Het klopt inderdaad dat het dik aangebracht moet worden voor beter resultaat. Maar omdat het zo vreselijk dik is, is het een kostbaar gebeuren. Zo’n pot smeer je zo leeg. Bij mij was dat al leeg na twee zijsteunen van een bed gedaan te hebben die nog niet schoon zijn. Hoofd en voetenbord ben ik niet toe gekomen uit die ene pot.

Dus mijn ervaring is Zeer goed bij terpetine basis verf, en matig bij acrylverf.

Ook wil ik weten wat je moet doen met de kwast als je die de dag erna nog wilt gebruiken of nog voor andere doeleinden want deze is zo vreselijk aangekoekt van deze brei.

Een ander nadeel vind ik dat het product zo extreem plakkerig en dik is dat het bijna niet te smeren is. Of moet het enigszins verdunt worden?. Want op het filmpje lijkt het veel praktisher te gebruiken waar ze dat stoeltje insmeren.

Product zou iets dunner moeten. Meer de taaiheid van stroop inplaats van teer.

Tip!

'Eerst fixeren, dan isoleren...' Altijd eerst poederende, zuigende ondergrond behandelen met Voorstrijk Hechting/Zuigende Ondergronden, pas daarna vlekken isoleren met Voorstrijk Vlekken.

Contact Alabastine
E-mail
info@alabastine.nl
Telefoon:
073-599 93 05
Maandag/vrijdag:
op werkdagen van 08:15 tot 16:45