Muurdecor modern beton

Een slecht gestuct toilet kreeg een ruige, industriële look met Muurdecor. De muren heb ik eerst behandeld met diepgrond en na droging aan de slag gegaan met Muurdecor. Nu ben ik niet de meest handige klusser, maar dit produkt is echt door iedereen te gebruiken! Met een platte kwast de randen en hoeken gedaan en met een roller de grote vlakken. Per m2 de gladstrijker erover gehaald (spul droogt vrij snel) en de muren werden precies zoals ik het voor ogen had, super! Geknoeide spetters lieten zich makkelijk verwijderen, ook na het drogen. Nat schuursponsje erover en weg was het. Enthousiast over het eindresultaat en iets minder dan een halve emmer over (toilet was iets meer dan 5m2 muur) Met het restant heb ik een houten koof in de woonkamer omgetoverd naar een betonmuur. Tenminste, zo ziet die er nu uit.
Achteraf gezien had ik toch liever de donkerste kleur gehad. De kleur modern beton geeft een ijsblauw-grijze kleur, had wat donkerder gemogen. Maargoed, dat was mijn (te voorzichtige) keuze. Wellicht is het handig om bij het produkt in de bouwmarkt stalen te tonen. Dat was zowel bij Gamma als Hornbach niet voorhanden. En vanaf een dichte emmer is het moeilijk te beoordelen.
Maar qua verwerking en einderesultaat ben ik zéér tevreden, een aanrader!
Let wel: je krijgt geen 100% glad “gestucte” muur als eindresultaat. Het is echt een betonlook met authentieke oneffenheidjes, ik vind het prachtig!

Tip!

Kalk zie je niet altijd zitten op tegels, daar kom je pas later achter als Voegenfris zich daarop gehecht heeft en daardoor moeilijker te verwijderen is van de tegel. Met Alabastine Tegelreiniger kun je dit voorkomen, het reinigt goed en heeft een ontkalkende werking.

Contact Alabastine
E-mail
info@alabastine.nl
Telefoon:
073-599 93 05
Maandag/vrijdag:
op werkdagen van 08:15 tot 16:45