Vandaag besteld, morgen in huis
Veilig betalen met iDeal of creditcard
Gratis bezorging boven €25

Vragen? Bel 073 – 599 93 05 of bekijk onze FAQ

Akzo Nobel

Houtrot repareren met Alabastine Houtrotvuller

Het wordt mooi weer, eindelijk. De ideale periode breekt aan voor het schilderen van de buitenboel. Het is belangrijk om je kozijnen en deuren goed te onderhouden en om de paar jaar te voorzien van een nieuwe verflaag.Dit verlengt de levensduur van je hout aanzienlijk en voorkomt dus dure vervanging van je kozijnen of voordeur.

Aan de gang dus. Je plant je verfklus, je kiest je kleur en je gaat beginnen met schuren. Maar tijdens het schuren wordt je verrast: houtrot! Wat nu? Moet ik nu toch het kozijn vervangen? Dit is in veel gevallen zeker niet nodig. Houtrot is namelijk prima op te lossen.

Houtrot behandelen

Het behandelen van houtrot is van groot belang voordat je gaat schilderen. Anders wordt het probleem alleen maar groter. Dit kan prima met Alabastine Houtrotvuller. Dit product is speciaal ontwikkelt om houtrot definitief op te lossen. Als het repareren klaar is, dan kan je de plek weer behandelen is als hout. Schroeven, spijkeren en schuren is allemaal mogelijk. Wil je snel door met schilderen? Gebruik dan Sneldrogende Houtrotvuller. dan kan je na 20 minuten al weer verder met je schilderklus.

Voordat je begint haal dan eerst al het verrotte, zachte hout grondig weg. Gebruik dan als voorbehandeling Alabastine Houtrotimpregneer. Dit zorgt voor een goede hechtlaag voor de houtrotvuller en maakt het lastig weg te halen zachte hout weer hard. Vervolgens de twee componenten houtrotvuller goed mengen en aanbrengen met een plamuurmes in je reparatie. Na droging kan je weer verder met schuren en schilderen.

Alabastine Houtrotvuller

Alabastine Houtrotvuller vind je bij iedere Doe-het-zelf winkel in het vulmiddelenschap. Het is verkrijgbaar in een verpakking van 500 gram en 1 kg. Daarnaast is er ook een complete reparatieset verkrijgbaar met handige gereedschappen inbegrepen. De Sneldrogende Houtrotvuller is verkrijgbaar in een 465 gram verpakking. Ook is er een set met plamuurmessen beschikbaar, ideaal geschikt om houtrot mee te repareren.

Voor meer tips en advies over houtrot repareren bekijk dan de uitgebreide handleiding van Alabastine Houtrotvuller of neem contact op met onze klantenservice via info@alabastine.nl of 073-5999305.