Let op: de bezorging van je bestelling kan langer duren. Bekijk je track en trace voor de laatste status van je bestelling.

Hoe reinig ik MDF zonder het risico te lopen dat het opzwelt?

Reinig MDF met Alabastine MDF Reiniger. Dit zijn speciale reinigingsdoekjes met een frisse geur die u snel en gemakkelijk helpen om MDF te reinigen. Ontvet MDF nooit met water, terpentine, wasbenzine of ammonia. Deze vloeistoffen trekken in het MDF waardoor het materiaal gaat zwellen. Een glad eindresultaat is dan vrijwel uitgesloten.

MDF heeft van zichzelf een waslaag. Als deze waslaag niet wordt verwijderd, hecht (grond)verf slecht op MDF. Alabastine MDF Reiniger is speciaal ontwikkeld om de MDF waslaag in 1 keer te verwijderen.

De zuigende werking van MDF is het grootst aan de kopse kanten. Twee keer gronden van de kopse kanten is daarom raadzaam.

Schuur MDF vóór het aanbrengen van de grondverf met korrel 180 en schuur ook tussen de verflagen. Dit verbetert de hechting van de verf en zorgt voor een glad eindresultaat. Gebruik bij voorkeur een schuurblokje of schuurmachine. Zo heeft u overal dezelfde schuurdruk en voorkomt u oneffenheden.

Tip!

Voor u gaat verven op onbehandelde muren is voorstrijk nodig. Er zijn verschillende soorten voorstrijk beschikbaar. Deze kunt u kiezen aan de hand van de ondergrond en eventuele bijzonderheden. Als u bijvoorbeeld haarscheurtjes wilt vullen én de hechting van de verf wilt verbeteren, kunt u daarvoor Alabastine Voorstrijk Alles-in-1 gebruiken. Wilt u een speciaal voorstrijkmiddel dat vlekken op de muur isoleert, zodat u er niets meer van ziet na het schilderen? Dan is Alabastine Voorstrijk Vlekken uw ideale product.

Contact Alabastine
E-mail
info@alabastine.nl
Telefoon:
073-599 93 05
Maandag/vrijdag:
op werkdagen van 08:15 tot 16:45