Hoe kan ik het beste scheuren vullen die steeds terugkeren?

U kunt steeds terugkerende scheuren vullen met een elastisch vulmiddel, zoals Alabastine Scheuren & Naden Vuller. Zo rekent u definitief af met scheuren in werkende ondergronden. Het blijvend elastische middel heeft een uitstekende hechting op steen, beton, gips(platen), stucwerk, sierpleister en gasbeton. U kunt Alabastine Scheuren & Naden Vuller binnen en buiten gebruiken. Na 1 uur is de opgevulde scheur overschilderbaar. Bovendien is het na droging regen- en weerbestendig.

Zo vult u scheuren optimaal:

  • Verwijder loszittende delen.
  • Zorg dat de ondergrond schoon, droog en vetvrij is voor een goede hechting.
  • Snijd het kopje van de koker tot aan de schroefdraad af en draai de spuitmond erop. Alabastine Scheuren & Naden Vuller is ook beschikbaar in een tube. Kneed de tube voor gebruik goed en snijd de spuitmond met een mesje af.
  • Breng de scheuren- en nadenvuller direct, met behulp van een kitpistool, in de scheur aan. Voor de tube geldt: druk het vulmiddel uit de tube stevig in het gat.
  • Probeer de scheuren zo volledig mogelijk op te vullen.
  • Meteen glad afwerking na droging, niet schuurbaar.

Tip!

Als de verf er los op ligt, heeft u houtrot in uw kozijn. In dat geval zitten er kleine scheurtjes in de verf, waardoor vocht in het hout terecht is gekomen. Zo is er houtrot ontstaan in uw kozijn.Repareren begint met kijken waar er verkleuring in het hout zit. Hoe donkerder de plek, hoe meer het hout door rot is aangetast. Verwijder rondom het verrotte hout nog 2 cm extra als u uw buitenkozijn optimaal wilt repareren. Breng daarna Hout Impregneeer aan.

Contact Alabastine

E-mail
info@alabastine.nl
Telefoon:
073-599 93 05
Maandag/vrijdag:
op werkdagen van 08:15 tot 16:45