De meest voorkomende klussen in de lente

In de lente valt er genoeg te klussen. Het zonnetje laat zich weer voorzichtig zien en de temperatuur stijgt langzaamaan. Volgens Alabastine horen bij de lente de volgende klussen:

  • Coaten van de garagevloer.
  • Krasjes in de autolak bijwerken.
  • Reparatie van houtrot.
  • Reparatie van voegen.
  • Vullen van gaten in de vloer.

Garagevloer Coating is een 2-componenten epoxyverf op waterbasis, primer en coating in 1. Garagevloer Coating is zeer eenvoudig te reinigen en maximaal bestand tegen bandafdrukken en chemicaliën. U kunt het beste een 2 componentenroller van nylon gebruiken voor het aanbrengen van Garagevloer Coating.

 

Krasjes in uw autolak werkt u gemakkelijk bij met Alabastine Spuitplamuur:

Alabastine Spuitplamuur egaliseert krasjes, kleine oneffenheden. Door middel van een spuitnevel creëert u een spiegelgladde grondlaag voor het afspuiten. Let er wel op dat u beter meerdere dunne lagen kunt aanbrengen dan één dikke laag voor een mooi resultaat. Een optimaal vullende laag ontstaat door het oppervlak kruislings te bespuiten (eerst van links naar rechts en vervolgens van boven naar beneden).

 

Houtrotreparatie met Alabastine Impregneer en Alabastine Houtrotvuller:

Behandel eerst het verrotte hout met Alabastine Houtrotimrpegneer. Hierdoor voorkomt u verdere aantasting van het hout. Na circa 6 uur drogen (bij 20˚C) kunt u Houtrotvuller aanbrengen. Dit doet u als volgt: Houtrotvuller component 1 en component 2 op een harde ondergrond met een plamuurmes goed mengen, tot een egale kleur is ontstaan. De mengverhouding dient altijd 1:1 te zijn. Houtrotvuller aanbrengen met een plamuurmes. Schaven, schuren en schilderen kan na 6 uur (bij 20˚C).

 

Zo gebruikt u Alabastine Voegenreparatie optimaal:

  • De ondergrond moet schoon, droog, stof- en vetvrij zijn.
  • Verwijder loszittende delen.
  • Breng Voegenreparatie direct, met behulp van kitpistool in de voeg aan. Probeer de voeg zo volledig mogelijk te vullen.
  • Voor een glad resultaat de voeg afstrijken met voegspijker of smal plamuurmes.
  • Gereedschap en handen reinigen met warm water na aanbrengen van Voegenreparatie.

Uw vloer duurzaam gerepareerd met Alabastine Vloervuller:

Alabastine Vloervuller is speciaal ontwikkeld voor het duurzaam repareren van gaten en scheuren in betonnen en cementen vloeren. Het middel is ook geschikt voor vochtige ondergronden. Vloervuller is extreem duurzaam en slijtvast, bestand tegen vocht en vorst, krimpt niet en heeft een lichte zandstructuur, voor onzichtbare reparatie. De gevulde plek is volledig belastbaar na 24 uur.

Welke klussen gaat u in de lente uitvoeren? Alabastine helpt u daarbij!

Tip!

Houdt bij het mengen rekening met de temperatuur en grootte van de reparatie; wat minder Verharder (2%) bij hoge temperaturen en grote reparaties en wat meer verharder (4%) bij lage temperaturen en kleine reparaties.

Contact Alabastine
E-mail
info@alabastine.nl
Telefoon:
073-599 93 05
Maandag/vrijdag:
op werkdagen van 08:15 tot 16:45