Vandaag besteld, morgen in huis
Veilig betalen met iDeal of creditcard
Gratis bezorging boven €25

Vragen? Bel 073 – 599 93 05 of bekijk onze FAQ

Akzo Nobel

Betonlook muur? Dat maak je eenvoudig zelf met Alabastine Muur Glad Beton Effect

Wil je een strakke betonlook muur met een realistisch betoneffect? Dit kan in twee eenvoudige stappen met Alabastine MuurGlad Beton Effect. Deze kant-en-klare pasta is er in vier betonkleuren: Wit, Grijs, Licht Grijs en Antraciet.

In Eigen Huis en Tuin heeft Thomas laten zien hoe hij Betonlook maakt in een modern woonkamer. Voor deze woonkamer heeft hij gekozen voor modern Licht Grijs.  Naast dat de pasta er stoer uitziet en eenvoudig combineert met verschillende woonstijlen, werkt het ook nog eens lichte oneffenheden en beschadigingen weg.

Voordat je begint

Voordat je de pasta aanbrengt, is het belangrijk dat je eerst alle loszittende onderdelen van de muur verwijdert. Ook moet je de muur ontvetten met Alabastine Verfreiniger. Vul eventuele (grote) oneffenheden op met een geschikt Alabastine vulmiddel en plak af wat je niet gaat behandelen.

Speciaal gereedschap

Je brengt de pasta aan met een speciale roller, die helemaal glad is. Dat zorgt ervoor dat het product goed hecht. Breng de pasta eerst verticaal aan, en verdeel het dan verder door horizontaal met je roller te bewegen. Tot slot maak je weer verticale banen. Als alles erop zit, werk je het af met een strijker. Daardoor wordt de pasta egaal. Strijk eerst het onderste deel van de muur, een meter ongeveer, in verticale banen. Daarna doe je de rest, van boven naar beneden.

Thomas liet al zien dat je Alabastine MuurGlad Beton Effect eenvoudig kunt aanbrengen. Voor meer tips en hulp kan je het uitgebreide stappenplan gebruiken of contact opnemen met onze klantenservice via info@alabastine.nl of 073-5999305.