Schimmel in badkamer

3 uur
Moeilijkheid Moeilijkheid

Heeft u schimmel in de badkamer en wilt u daar met schimmelbestendige verf schilderen? Daar helpt Alabastine u graag bij! Op deze pagina leggen wij u stap voor stap uit hoe u het beste uw beschimmelde badkamermuur verven kunt.

Naar stappen

Stappen

Hoe aan te brengen?
1.
https://www.alabastine.nl/wp-content/uploads/2014/03/Alabastine-badkamer-schimmel-stap-1.jpg

U doodt schimmel in de badkamer eenvoudig met soda of bleekwater. Sommige schimmels zijn echter hardnekkig. Daarom laat u het eerst goed drogen en na 6 uur herhaalt u de behandeling nog een keer. Zo weet u zeker dat alle schimmel gedood is. Reinig de badkamermuur goed na met water en laat het goed drogen.

2.
https://www.alabastine.nl/wp-content/uploads/2014/03/Alabastine-Badkamer-schimmel-stap-2.jpg

Breng vervolgens twee lagen Alabastine Muurverf 2in1 Badkamer & Keuken aan. De twee lagen verzekeren u optimaal van de schimmelbestendige werking. Eerst plakt u hoeken, plinten en zijkanten van de badkamermuur die u wilt verven goed af met tape. Zorg dat er tijdens het verven geen verf opdroogt terwijl u nog niet klaar bent met dat deel van de muur. In dat geval krijgt u namelijk kleurverschil. Om die reden schildert u niet eerst alle randen met een kwast en daarna de rest van de muur met een roller. De optimale manier is nat in nat schilderen.

3.
https://www.alabastine.nl/wp-content/uploads/2014/03/Alabastine-badkamer-schimmel-stap-3.jpg

Gebruik altijd een nieuwe roller als u schimmelbestendige muurverf aanbrengt. U neemt voor gladde muren een kortharige roller en voor ruwere muren een langharige. Zo’n halve meter van de kant begint u met schilderen. Rol daarbij de verf gelijkmatig uit. Begin niet in de hoek, want dan rolt u veel verf in de hoek en kunt u dit lastig verspreiden. Schilder bovendien altijd van links naar  rechts en dan van boven naar beneden. De afplaktape verwijdert u direct na elke schilderbeurt, zodat de verf niet onder de tape kan komen.