Plafond verven

Video starten
  • Moeilijkheid one stars difficultylevel
  • Niet nuttig
Printen

Stap voor stap

  • 4 uur
  • Moeilijkheidone stars difficultylevel

Wilt u uw plafond goed geverfd hebben? Daar helpt Alabastine u graag bij! Wij leggen u stap voor stap uit hoe u het beste uw plafond verven kunt.

Maak het plafond schoon, vetvrij en droog, waarna u eventuele gaten kunt vullen. Bij het vullen van gaten in het plafond is het belangrijk dat u een lichtgewicht vulmiddel kiest om uitzakken te voorkomen. Alabastine Grote Gaten Vuller is hiervoor zeer geschikt. Gaat het om een spackplafond, dan gebruikt u Alabastine Spack Vuller..

 

1

Maak uw plafond schoon en vetvrij voor u begint te schilderen. Een goed middel daarvoor is Alabastine Verfreiniger. Allereerst dekt u vloerbedekking en meubels goed af. Daarna mengt u 3 dopjes muurreiniger in 5 liter lauw water. Breng het nu op het plafond aan met een spons, plantenspuit of borstel. Laat de reiniger even inwerken en spoel het plafond vervolgens na met schoon water.

 

2

Maak het plafond goed droog alvorens te gaan schilderen. Plak nu de hoeken en zijkanten van het plafond goed af met tape. Afhankelijk van de hoogte van uw plafond en van uw eigen voorkeur kunt u een trap of een steiger gebruiken voor het schilderen.

3

Voorkom tijdens het verven dat de verf opdroogt terwijl u nog niet klaar bent met dat deel van het plafond. Als het wel opdroogt, dan ziet u kleurverschil. Daarom is het ook onverstandig om eerst alle randen met een kwast te schilderen en dan pas de rest van het plafond te doen met een roller. De beste manier om uw plafond te verven is nat in nat schilderen.

 

4

Gebruikt een nieuwe roller voor uw plafond en begin ongeveer een halve meter uit de hoek. Rol de verf van daaruit gelijkmatig uit. In de hoek is het lastig om een grote hoeveelheid verf uit te rollen, vandaar dit advies. Als u altijd in één richting schildert, eerst van links naar rechts en dan van boven naar beneden, wordt het resultaat het mooist.

5

Zorg bij het plafond verven altijd dat u met het licht mee schildert. Dit betekent dat u de banen tussen twee tegenover elkaar liggende ramen laat lopen. Gaat u juist haaks op het licht schilderen, dan zijn de overlappende banen eerder zichtbaar.

6

Na twee keer schilderen zit de verf goed op uw plafond. Haal na elke schilderbeurt de afplaktape eraf, zodat de verf niet onder de tape kan komen.

7

Veelgestelde vragen

Onze excuses, er zijn geen veelgestelde vragen van dit product beschikbaar

Vragen? Bel ons op 073 - 5 999 305 (op werkdagen van 08:15 tot 16:45)
Tip!

De zuigende werking van MDF is het grootst aan de kopse kanten. Twee keer gronden van de kopse kanten is daarom raadzaam.

Contact Alabastine
E-mail
info@alabastine.nl
Telefoon:
073-599 93 05
Maandag/vrijdag:
op werkdagen van 08:15 tot 16:45