MuurDécor Zand Effect

Video starten
  • Moeilijkheid stars difficultylevel
Printen

Stap voor stap

  • Moeilijkheid stars difficultylevel

Verwijderen alle loszittende delen en zorg dat de ondergrond schoon, droog, stof- en vetvrij is.

1

Vul gaten, beschadigingen en naden dieper dan 2 mm eerst met een geschikt Alabastine vulmiddel.

2

Verwijder sterk uitstekende oneffenheden door deze weg te schuren of af te steken met een plamuurmes.

3

ŸZuigende ondergronden eerst voorbehandelen met Alabastine Sneldrogende Voorstrijk Transparant. Veegvast, poederende, slecht hechtende of gruizende ondergronden eerst vastzetten met Alabastine Xtra Voorstrijk Fixeer. ŸNicotine- en lekkagevlekken eerste voorbehandelen met Alabastine Xtra Voorstrijk Vlekken.

4

Geschilderde ondergronden (zoals latex) eerst licht opschuren en stofvrij maken.

5

ŸBreng het product rechtstreeks uit de emmer aan op de muur met de MuurGlad Roller. ŸVerzamel voldoende pasta op de roller en breng het aan met een rustige rolbeweging. ŸRol in verticale banen een oppervlak van 2-3 m2, verdeel de MuurDécor daarna met een horizontale beweging. Eindig ten slot met een verticale rolbeweging voor het beste eindresultaat.

6

ŸMuurDécor dient binnen 30 minuten na het aanbrengen te worden gladgestreken! Dit is afhankelijk van temperatuur, luchtvochtigheid en type ondergrond. ŸBreng dus niet meer product aan dan dat u binnen 30 minuten kunt aanbrengen en gladstrijken (+/- 2 à 3 m2).

7

ŸStrijk met de MuurGlad Strijker eerst het onderste deel van de muur (+/- 50-100 cm) van beneden naar boven in verticale banen glad. ŸStrijk vervolgens het gehele oppervlak glad van boven naar beneden in verticale banen. ŸLet op: Houd bij het strijken de MuurGlad Strijker altijd onder een kleine hoek met het handvat zo dicht mogelijk langs de muur. Oefen weinig druk uit.

8

Indien noodzakelijk (o,a, bij structuurondergronden) kunt u meerdere lagen aanbrengen met voldoende droogtijd tussen de lagen. ŸNa minimaal 6 – 8 uur kunt u een volgende laag op de hierboven beschreven wijze aanbrengen. Ÿ

9
Vragen? Bel ons op 073 - 5 999 305 (op werkdagen van 08:15 tot 16:45)
Tip!

Heeft u kleine lakbeschadigingen of krasjes die u wilt herstellen, dan hoeft u niet alles opnieuw in de grondverf te zetten. Als u Alabastine Lakplamuur gebruikt, kunt u direct aan de slag met geschilderd of gegrond hout. Nadat u de deur of het kozijn heeft afgewerkt met de lakplamuur en u alles geschuurd heeft en schoongemaakt, is het hout klaar om er met elke verf die u maar wilt overheen te schilderen.

Contact Alabastine
E-mail
info@alabastine.nl
Telefoon:
073-599 93 05
Maandag/vrijdag:
op werkdagen van 08:15 tot 16:45