MuurGlad Beton Effect

Moeilijkheid Moeilijkheid

Stappen

Hoe aan te brengen?
1.

Verwijderen alle loszittende delen en zorg dat de ondergrond schoon, droog, stof- en vetvrij is.

2.

Vul gaten, beschadigingen en naden dieper dan 2 mm eerst met een geschikt Alabastine vulmiddel.

3.

Verwijder sterk uitstekende oneffenheden door deze weg te schuren of af te steken met een plamuurmes.

4.

Zuigende ondergronden eerst voorbehandelen met Alabastine Sneldrogende Voorstrijk Transparant. Veegvast, poederende, slecht hechtende of gruizende ondergronden eerst vastzetten met Alabastine Xtra Voorstrijk Fixeer. Nicotine- en lekkagevlekken eerste voorbehandelen met Alabastine Xtra Voorstrijk Vlekken.

5.

Geschilderde ondergronden (zoals latex) eerst licht opschuren en stofvrij maken.

6.

Breng het product rechtstreeks uit de emmer aan op de muur met de MuurGlad Roller. Verzamel voldoende pasta op de roller en breng het aan met een rustige rolbeweging. Rol in verticale banen een oppervlak van 2-3 m2, verdeel de MuurGlad daarna met een horizontale beweging. Eindig ten slot met een verticale rolbeweging voor het beste eindresultaat.

7.

MuurGlad dient binnen 30 minuten na het aanbrengen te worden gladgestreken! Dit is afhankelijk van temperatuur, luchtvochtigheid en type ondergrond. Breng dus niet meer product aan dan dat u binnen 30 minuten kunt aanbrengen en gladstrijken (+/- 2 à 3 m2).

8.

Strijk met de MuurGlad Strijker eerst het onderste deel van de muur (+/- 50-100 cm) van beneden naar boven in verticale banen glad. Strijk vervolgens het gehele oppervlak glad van boven naar beneden in verticale banen. Let op: Houd bij het strijken de MuurGlad Strijker altijd onder een kleine hoek met het handvat zo dicht mogelijk langs de muur. Oefen weinig druk uit.

9.

Indien noodzakelijk (o,a, bij structuurondergronden) kunt u meerdere lagen aanbrengen met voldoende droogtijd tussen de lagen. Na minimaal 6 – 8 uur kunt u een volgende laag op de hierboven beschreven wijze aanbrengen.

10.

Let op: beschadigingen die reeds in de muur zitten waarop het product wordt toegepast zullen ook als betoneffect zichtbaar worden in het eindresultaat.