Inbraakschade herstellen

Video starten
  • Moeilijkheid two stars difficultylevel
  • Niet nuttig
Printen

Stap voor stap

  • 3 uur
  • Moeilijkheidtwo stars difficultylevel

Wilt u inbraakschade herstellen? Daar helpt Alabastine u graag bij! Wij leggen u stap voor stap uit hoe u het beste uw buitendeur en -kozijn repareren kunt.

Allereerst verwijdert u loszittende houten deeltjes van de deur en het kozijn.

1

Maak deur en kozijn schoon, vetvrij en droog

2

Als de ondergrond stof- en vetvrij is, kunt u beginnen met het vullen van de gaten, scheuren of afgebroken hoeken. Dit doet u met Alabastine Houtreparatie, een ideaal product om inbraakschade te herstellen.

3

Meng de twee componenten goed en breng met een plamuurmes het reparatiemiddel aan. Na 6 uur is het herstelde gedeelte droog.

4

Nu kunt u het hout schuren en stofvrij maken, waarna u de grondverf aanbrengt, bijvoorbeeld Flexa Creations Grondverf

5

Is de grondverf goed droog, dan kunt u de kleur verf aanbrengen die u wenst. Zie hiervoor het stappenplan buitendeur verven of buitenkozijn verven.

6

Tip!

Schroeven en scharnieren kunt u overigens zonder problemen aanbrengen in de gevulde delen van de deur of het kozijn als u Houtreparatie gebruikt. U kunt de inbraakschade dus volledig herstellen.

Tip!

Heeft u kleine lakbeschadigingen of krasjes die u wilt herstellen, dan hoeft u niet alles opnieuw in de grondverf te zetten. Als u Alabastine Lakplamuur gebruikt, kunt u direct aan de slag met geschilderd of gegrond hout. Nadat u de deur of het kozijn heeft afgewerkt met de lakplamuur en u alles geschuurd heeft en schoongemaakt, is het hout klaar om er met elke verf die u maar wilt overheen te schilderen.

Veelgestelde vragen

Onze excuses, er zijn geen veelgestelde vragen van dit product beschikbaar

Vragen? Bel ons op 073 - 5 999 305 (op werkdagen van 08:15 tot 16:45)

Tip!

Om een mooi effect te krijgen van Muurdécor Beton is het belangrijk dat de gipsplaten strak tegen de muur zijn geplaatst. De gipsplaatnaden moeten goed gevuld worden zodat de naden na droging mooi glad geschuurd kunnen worden. Daarna de gipsplaten goed stofvrij maken en voorstrijken met bijvoorbeeld Alabastine Sneldrogende Voorstrijk.

SLUIT
CLOSE