Inbraakschade herstellen

Video starten
  • Moeilijkheid two stars difficultylevel
  • Niet nuttig
Printen

Stap voor stap

  • 3 uur
  • Moeilijkheidtwo stars difficultylevel

Wilt u inbraakschade herstellen? Daar helpt Alabastine u graag bij! Wij leggen u stap voor stap uit hoe u het beste uw buitendeur en -kozijn repareren kunt.

Allereerst verwijdert u loszittende houten deeltjes van de deur en het kozijn.

1

Maak deur en kozijn schoon, vetvrij en droog

2

Als de ondergrond stof- en vetvrij is, kunt u beginnen met het vullen van de gaten, scheuren of afgebroken hoeken. Dit doet u met Alabastine Houtreparatie, een ideaal product om inbraakschade te herstellen.

3

Meng de twee componenten goed en breng met een plamuurmes het reparatiemiddel aan. Na 6 uur is het herstelde gedeelte droog.

4

Nu kunt u het hout schuren en stofvrij maken, waarna u de grondverf aanbrengt, bijvoorbeeld Flexa Creations Grondverf

5

Is de grondverf goed droog, dan kunt u de kleur verf aanbrengen die u wenst. Zie hiervoor het stappenplan buitendeur verven of buitenkozijn verven.

6

Tip!

Schroeven en scharnieren kunt u overigens zonder problemen aanbrengen in de gevulde delen van de deur of het kozijn als u Houtreparatie gebruikt. U kunt de inbraakschade dus volledig herstellen.

Tip!

Heeft u kleine lakbeschadigingen of krasjes die u wilt herstellen, dan hoeft u niet alles opnieuw in de grondverf te zetten. Als u Alabastine Lakplamuur gebruikt, kunt u direct aan de slag met geschilderd of gegrond hout. Nadat u de deur of het kozijn heeft afgewerkt met de lakplamuur en u alles geschuurd heeft en schoongemaakt, is het hout klaar om er met elke verf die u maar wilt overheen te schilderen.

Veelgestelde vragen

Onze excuses, er zijn geen veelgestelde vragen van dit product beschikbaar

Vragen? Bel ons op 073 - 5 999 305 (op werkdagen van 08:15 tot 16:45)

Tip!

Stopverf droogt erg langzaam, dat komt omdat de Stopverf gemaakt is met lijnolie. Na 2 - 6 weken ontstaat er een stevige vel op de Stopverf, de onderlaag is nog zacht maar de stevige vel is al wel schilderbaar.