Buitenmuur verven

Video starten
  • Moeilijkheid one stars difficultylevel
  • Niet nuttig
Printen

Stap voor stap

  • 4 uur
  • Moeilijkheidone stars difficultylevel

Wilt u uw buitenmuren goed geverfd hebben? Daar helpt Alabastine u graag bij! Wij leggen u stap voor stap uit hoe u het beste uw buitenmuur verven kunt. Wilt u binnen aan de slag? Bekijk dan ons stappenplan over een binnenmuur verven.

 

Het makkelijkst kunt u de muur even afspuiten om het vuil te verwijderen. Daarna moet de muur wel drogen, anders kunt u hem niet schilderen.

1

Is de buitenmuur onbehandeld, dan kunt u Alabastine Xtra Voorstrijk Fixeer of Alabastine Voorstrijk Transparant Sneldrogend  aanbrengen als voorbereiding op het schilderwerk. Fixeer is speciaal voor poederende ondergronden, de andere variant is speciaal ontwikkeld voor zuigende ondergronden zoals bakstenen. De voorstrijk brengt u aan in twee lagen; eerst met een kwast, dan met een vachtroller.

2

Na 24 uur is uw buitenmuur droog en kunt u latex of muurverf naar keuze aanbrengen, zoals

 

3

Let op: voorkom tijdens het verven dat de verf opdroogt terwijl u nog niet klaar bent met dat deel van de muur. Droogt de verf op,dan krijgt u namelijk kleurverschil. Dat is ook de reden dat u niet eerst alle randen met een kwast moet schilderen en daarna de rest van de buitenmuur met een vachtroller. Nat in nat schilderen is de ideale manier.

4

Voor de schilderklus gebruikt u een nieuwe roller. Is het een gladde muur, dan kunt u een kortharige roller gebruiken, langharige rollers zijn geschikt voor ruwere muren. U begint ongeveer een halve meter van de kant te verven en rolt de verf gelijkmatig uit. Dit is beter dan in de hoek beginnen, want dan rolt u veel verf in de hoek en kunt u dit lastig uitrollen. Schilder altijd in één richting: van links naar rechts en dan van boven naar beneden. U kunt het beste twee lagen verf op uw buitenmuur aanbrengen als u een volle, intense kleur wilt.

5

Tip!

Een buitenmuur verven in de volle zon is geen goed idee. U kunt in de zomer beter achter de zon aan werken in de avonduren.

Veelgestelde vragen

Onze excuses, er zijn geen veelgestelde vragen van dit product beschikbaar

Vragen? Bel ons op 073 - 5 999 305 (op werkdagen van 08:15 tot 16:45)
Tip!

Scherpe randen en hoeken van tegels opruwen met een staalborsteltje voor een betere hechting.

Contact Alabastine
E-mail
info@alabastine.nl
Telefoon:
073-599 93 05
Maandag/vrijdag:
op werkdagen van 08:15 tot 16:45