Binnenkozijn verven

Video starten
  • Moeilijkheid two stars difficultylevel
  • Niet nuttig
Printen

Stap voor stap

  • 4 uur
  • Moeilijkheidtwo stars difficultylevel

Natuurlijk wilt u uw binnenkozijn goed geverfd hebben. Daar helpt Alabastine u graag bij! Op deze pagina leest u stap voor stap hoe u het beste uw binnenkozijn verven kunt.

Als u uw binnenkozijn verven wilt, begint u met het verwijderen van loszittende deeltjes. Zijn er gaatjes of oneffenheden, dan kunt u deze wegwerken met Alabastine Houtplamuur Universeel. Zodra de ondergrond droog, stof- en vetvrij is kneedt u het vulmiddel goed en brengt u het aan met een plamuurmes. Het is droog na ongeveer 1 uur. Daarna kunt u verder met uw binnenkozijn verven.

 

1

Het schuren en stofvrij maken van het binnenkozijn zijn de volgende stappen. Vervolgens plakt u de randen af en kunt u de grondverf aanbrengen. Gebruik hiervoor een geschikte grondverf afhankelijk van het soort hout waarvan het binnenkozijn is gemaakt. Bijvoorbeeld Flexa Expert Grondlak.

2

Roer de grondverf goed door en breng aan met een kwast of roller. Nu moet uw binnenkozijn minimaal 18 uur drogen. Vervolgens schuurt u het hout licht, zodat u uw binnenkozijn kunt verven in de kleur die u wenst.

3

De verf zit goed op uw binnenkozijn na twee schilderbeurten. Haal na elke laag die u schildert de afplaktape rond het kozijn eraf. Zo kan de verf niet onder de tape komen en beschadigt de tape de verf niet bij het verwijderen. Schuur na elke verfbeurt het binnenkozijn licht op en zorg dat het stofvrij is.

 

4

Veelgestelde vragen

Onze excuses, er zijn geen veelgestelde vragen van dit product beschikbaar

Vragen? Bel ons op 073 - 5 999 305 (op werkdagen van 08:15 tot 16:45)
Tip!

Test eerst of u met een zuigende, vochtopnemende ondergrond te maken hebt: maak met een vochtige spons of plantenspuit de ondergrond nat. Neemt de ondergrond het vocht op, dan wordt die donkerder. In zo'n geval is voorbehandelen met Voorstrijk Sneldrogend noodzakelijk.

Contact Alabastine
E-mail
info@alabastine.nl
Telefoon:
073-599 93 05
Maandag/vrijdag:
op werkdagen van 08:15 tot 16:45