weg met die grijze voegen

Onlangs de grijze voegen rondom de wastafel (ca. 2,5 m2) wit geverfd.
De hele wand vooraf goed gereinigd met azijnreiniger(evt. aanwezige kalk verwijderen) en toen gaan kleuren. Dat gaat prima met het sponsje aan de bovenkant van de tube. Natuurlijk komt er dan ook verf op de tegels maar die kun je na het drogen verwijderen.
Dat verwijderen lukt goed maar is nogal bewerkelijk. Je moet namelijk tegel voor tegel afvegen met een sponsje en warm water (het beste diagonaal om de voegen en hoeken te ontzien). Op plekken waar de verf niet gemakkelijk los laat, kun je bij voorbeeld met je vingernagel de verf los krabben. Deze stukjes verf vallen dan op de grond (zorg dus dat deze is afgedekt).
Ik heb de hele procedure (verven en schoonmaken) nog eens herhaald omdat het niet overal zo wit was als gehoopt.
Hoe is dan het eindresultaat? Ik ben er erg tevreden mee en ben benieuwd hoe het houdt. In de tube zit nog flink wat verf om eens wat te repareren of om de hele wand nog eens te doen.
Ik vraag me wel af hoe het resultaat zou zijn geweest wanneer ik de voegen met latex zou hebben gedaan. Na de hele behandeling zou ik bijna zeggen dat het materiaal eender is maar dan zou het veel goedkoper zijn geweest 😉

Tip!

Schroeven en scharnieren kunt u overigens zonder problemen aanbrengen in de gevulde delen van de deur of het kozijn als u Houtreparatie gebruikt. U kunt de inbraakschade dus volledig herstellen.

Contact Alabastine
E-mail
info@alabastine.nl
Telefoon:
073-599 93 05
Maandag/vrijdag:
op werkdagen van 08:15 tot 16:45