er zijn betere alternatieven om witte voegen te krijgen

We hebben voegenfris gebruikt om grijze voegen in de wc en keuken wit te maken. Het aanbrengen gaat makkelijk, al kom je niet makkelijk bij de uiterste gedeelten van de voegen (dit hebben we opgelost door wattenstaafjes te gebruiken en rechtstreeks uit de tube te knijpen).
Het eraf halen was echter een hele klus, dit gaat niet zo makkelijk als het instructiefilmpje van Alabastine je wil doen geloven. Ipv met een vochtige spons, moesten we met een plamuurmesje alles eraf krabben. Maar volgens Alabastine zou dit ook kunnen liggen omdat er kalk op de tegels zat?
Na gebruik het sponsje goed uitgespoeld en de dop erop gedaan. Toen we de tube nog een keer wilden gebruiken zat het sponsje dus in de dop vastgeplakt en konden we de voegenfris niet meer aanbrengen met de spons. Wel kregen we nieuwe sponsjes toegestuurd van Alabastine. Goede service.
Het is nu een aantal maanden geleden dat we voegenfris hebben aangebracht. Het positieve is dat de grijze voegen wit zijn geworden, dit ziet er fris uit. Echter laat het los op plekken waar water wordt gebruikt (tegels boven gootsteen keuken, tegels bij wasbak wc). Echt hard schrobben durven we niet, tegels afnemen met vochtig doekje gaat op zicht wel goed.
Bij het koken van pastasaus is er wat tegen de tegeltjes aan de zijkant van het fornuis terecht gekomen. Ook op de voeg waar voegenfris zit, de vlek krijg je niet weg van de voegenfris. Er zit nu dus een oranje/licht rode vlek op de voeg.

Tip!

Bij gebruik van een vlakspaan, deze onder een hoek van ongeveer 45 graden houden.

Contact Alabastine
E-mail
info@alabastine.nl
Telefoon:
073-599 93 05
Maandag/vrijdag:
op werkdagen van 08:15 tot 16:45