Kan ik Alabastine grondverf voor hout ook buiten gebruiken?

Ja, Alabastine grondverf voor hout is van een professionele kwaliteit en kan hierdoor zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Moet ik schuren tussen de grondverf en de eindlaag?

Wij adviseren om te schuren tussen de grondverf en de eindlaag. Dit verbetert de hechting. Schuur de grondverf licht op, tot het iets mat is. Daarna kunt u het stofvrij maken en afwerken.

Moet ik onbehandeld hout altijd eerst gronden, of kan ik meteen een verflaag aanbrengen?

Onbehandeld hout moet altijd eerst gegrond worden voordat het kan worden afgewerkt. De grondverf verbetert de hechting van de eindlaag. Bovendien heft het de zuiging op, zodat er minder verf nodig is en het eindresultaat egaler wordt.

Hoeveel grondverf voor hout heb ik nodig?

Met alle Alabastine grondverf voor hout kunt u gemiddeld 11 tot 14m2 per liter doen.

Kan deze grondverf ook over bestaande grondverf of laklagen?

Ja, de Alabastine grondverf voor hout heeft een uitstekende hechting en kan zowel over alkyd- als acrylverf gebruikt worden.

Kan de grondverf ook over beits?

De hechting op beits is afhankelijk van de soort beits. Sommige beitsen bevatten een soort wax,

waardoor de hechting moeilijk is. Wij raden u aan om een klein stukje te proberen. Na droging kunt u de hechting testen door een stuk plakband goed op de grondverf te plakken en er daarna af te trekken. Indien de grondverf blijft zitten, dan is de hechting goed en kunt u de klus afmaken met de desbetreffende grondverf.

Kan Alabastine Vullende Grondverf op alle soorten hout?

Ja, deze grondverf heeft een uitstekende hechting op alle soorten hout.

Tip!

Zodra u met een andere kleur verf over onze schimmelbestendige verf heen schildert, stopt de speciale werking. Als u dit doet, geeft u schimmel in de badkamer weer een kans.